Økonomikonsulentens rolle (podcast)

RÅDGIV.DK

Økonomikonsulentens rolle

Økonomikonsulenten er en helt typisk stabsmedarbejder. Men hvad er egentlig hans rolle? Hvilken værdi er det, økonomikonsulenten skal skabe med sit arbejde? Hvordan ser rollen i praksis ud i de danske stabsfunktioner? Og hvordan er relationen mellem økonomikonsulenten og de fagchefer, der er modtagere af økonomikonsulentens arbejde?

Lyt til podcasten, der varer 16 minutter. Den er udgivet af KL som et interview med rådgivningsekspert Snorre Andersen.

Baggrund

Omstillings-og udviklingsenheden i KL har interviewet en kommunal velfærdsdirektør med strategisk indsigt i Faaborg Midtfyns kommunes økonomifunktion samt en ekstern rådgiver med praktisk indsigt i hundredevis af forskellige relationer mellem økonomer og deres modtagere i mange forskellige kommuner. Temaet er "Fremtidens økonomistyring". Det giver to meget forskellige perspektiver på økonomifunktionens rolle, og hvad der er udfordringerne og mulighederne ved fremtidens offentlige økonomifunktion. Deltagere: Siggi Kristoffersen, Faaborg-Midtfyn Kommune, og Snorre Christian Andersen, RÅDGIV.DK. Hele podcasten med titlen "Fremtidens økonomistyring" kan høres her.

Vil du vide mere?

RÅDGIV.DK rådgiver samt holder kurser & oplæg om økonomifunktionens rolle nu og i fremtiden

Oplæg

RÅDGIV,DK holder debatskabende workshops og seminarer for ledergrupper, økonomiafdelinger og andre stabsfunktioner. Det kan være et par morgentimer eller ifm. et medarbejderseminar.

Rådgiveruddannelsen

Transformativt udviklingsforløb for økonomikonsulenter, hvor deltagerne kommer helt tæt på dem, de skal rådgive og forandrer deres rådgivning til dem undervejs i forløbet.